برداشت به روش PPK
برداشت به روش PPK

برداشت به روش PPK

RTK نه تنها از شبه فواصل برای محاسبه موقعیت استفاده می کند، بلکه از فاز حامل و اندازه‌گیری‌های داپلر نیز بهره می‌گیرد که این امر منجر به ارزیابی خطای زمان (timing error) سیگنال می‌شود. ایستگاه مبنا، این داده‌ها را جمع‌آوری نموده و آنها را به گیرنده متحرک ارسال می‌کند.

از آنجائیکه ایستگاه مبنا دارای مختصات معلوم می‌باشد و همچنین baseline با صحت کمتر از یک سانتی متر، قابل محاسبه است، لذا موقعیت ایستگاه متحرک می‌تواند با صحتی در حد میلی‌متر محاسبه گردد.

اگر گیرنده متحرک در نزدیکی گیرنده مبنا باشد، فرض می‌کنیم که خطاهای شبه فاصله در گیرنده مبنا و متحرک، مشابه یکدیگر هستند. در این شرایط، گیرنده متحرک، همان خطاهای شبه فاصله در گیرنده مبنا را به شبه فاصله خود اعمال می‌کند و موقعیت دقیق‌تری را بدست می‌آورد.

در این روش یه گیرنده متحرک یا همون روور در نزدیکی گیرنده مبنا یا بیس شروع به برداشت میکنه و در هربرداشت خطاهای شبه فاصله گیرنده مبنارو به خطاهای شبه فاصله مشاهدات خودش اعمال میکنه و موقعیت دقیق تری بدست میاره.

برداشت به روش PPK

معایب

  • RTK برای همه افراد مناسب نیست. تجهیزات آن گران­‌تر و استفاده از آن تکنیکی­‌تر و فنی­‌تر از DGPS استاندارد است. اما برای نقشه­‌برداران و ساير کاربرانی که به بهترین دقت نیاز دارند، ابزاری حیاتی است.
  • ابهام فاز حامل باید با سعی و خطا حل شود.

مزایا

  • می­‌توان در حال حرکت و فوری به دقتی بسیار خوب دست یافت که این امر قابلیتی چشمگیر و مفید است
  • وقعیت­‌های نسبی می­‌توانند در مقایسه با موقعیت­‌های مطلق و مستقل با دقت بسیار بالاتر اندازه­‌گیری شوند
  • با توجه به ساختار این روش ، خطاهای ماهواره و بعضی از خطاهای جوی به حداقل ميزان ممکن می­‌رسند.
  • در این روش می توان می­‌توان خطای یونوسفری را با دقت بالا تعیین كرد و آن را به طور چشمگیری کاهش داد.



نظر
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




جستجو



دسته بندی



مقاله های ما
خطای Multipath
خطای Multipath